לאחר שבדק את הנושא לעומק, הגיע מנכ”ל שרתון ת”א למסקנה שנדרש פתרון איכותי יותר לרצפת המטבח. הבחירה נפלה על רצפת MMA וסילימור נבחרה לתכנון וביצוע המשימה.מכיוון שרצפת המטבח בשרתון תל-אביב אמורה לשמש כסטנדרט לרשת כולה גם הגיעו נציגי SILIKAL מגרמניה כדי ללוות ולחזות מקרוב בביצוע הפרוייקט.
אטימות, חספוס ומה שביניהם
הפרוייקט הרגיש שהיה חייב להסתיים במהירות כלל הסרה וחידוש של שכבת התשתית ועד לציפוי עמיד בתנאים ובתקנים המחמירים ביותר. בנוסף נדרשה התאמה פונקציונלית לאזורי תפעול (הקפאה, בישול, אחסון ועוד) מידת לחות, רמות חספוס וטמפ’ שונות. לצד הפן ההנדסי נדרשה חלוקה צבעונית של האזורים במטבח לבקרה וניהול.
בשלב הראשון בוצע פירוק של רצפת הבטון הישנה ומעליה נוצקה רצפת בטון חדשה. לאחר אשפרה של 28 יום בוצעו בדיקות לחות במד מקצועי.
מתחילים בהכנת התשתית
לאחר שהבטון התייבש עד למידה הרצויה החלה ההכנה בקרצוף הבטון בפרייזר על מנת למטב ולהעמיק את הקשירה. בשלב זה בוצעו גם חריצים ועיגונים לתעלות הנירוסטה והאלמנטים השונים. לאחר מכן בוצע ניקיון יסודי של אזור העבודה.
רולקות מסביב
בממשק שבין הרצפה לקירות בוצע קיטום בכל ההיקף ולאחר מכן יישום רולקה מעוגלת בחומר ייעודי- SILIKAL HK21.
פריימר
עם סיום הרולקות בוצע יישום של SILIKAL R51 בתצורה של 200 גרם למ”ר. את שכבת הפריימר סיימנו בפיזור עדין של קווארץ לקשירת השכבה הבאה.
עמידות בהבדלי טמפרטורה
מעל הפריימר בוצע יישום של מערכת SILIKAL RV368 גמישה שמונעת סדקים באזורים שחשופים להבדלי טמפ’ משמעותיים. לאחר יישום מלא עד לרוויה פוזר קווארץ צבעוני בגוון הנדרש.
Top Coat
לאחר ניקוי עודפי הקווארץ מהשכבה הקודמת בוצע יישום של SILIKAL R71. לאחר התקשות מהירה בוצע ליטוש של שאריות קווארץ לקראת השכבה האחרונה.
רצפה מוכנה בתוך שעתיים
לאחר קבלת הצבע והחספוס בוצע יישום שכבה נוספת של סיליקל R71, הפעם במינון של 300 גר למ”ר. התהליך משלב הכנת התשתית ועד סיומו ארך כשעתיים בלבד.